Dişhekimi
Övünç ATADİL

 
 
arrow
Estetik Diş Hekimliği
arrow
İmplantoloji
arrow
Diş Beyazlatma
arrow
Ortodontik Tedavi
arrow
Laminate Porselenler
arrow
Panoramik Röntgen
arrow
Koruyucu Diş Hekimliği
arrow
Endodontik Tedavi
arrow
Çocuk Dişhekimliği
arrow
Konservatif Diş Tedavisi
arrow
Ağız ve Diş Sağlığı
arrow
Restoratif Diş Hekimliği
arrow
Kök ve Kanal Tedavisi
arrow
Protezler
arrow
Genel Diş Hekimliği

Övünç Atadil Dişhekimi Manisa

manisa Diş Hekimi, Diş Hekimi Övünç Atadil - manisa Diş Hekimi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, manisa Estetik Diş Hekimliği, manisa Dental Radyoloji, manisa İmplantoloji, Akara Diş Beyazlatma, manisa Ortodontik Tedavi, Periodontoloji, Ağız ve Çene Cerrahisi, Protetik Tedavi, Endodontik Tedavi, Konservatif Tedavi, Bonding Uygulaması, Dolgular, İnley ve Onley, Recontouring, Koruyucu Diş Hekimliği

Övünç Atadil Estetik Diş Hekimliği

Övünç Atadil Dursun Diş beyazlatma

Övünç Atadil - manisa Diş Hekimi

 
       
 
 
   
 
Genel Diş Hekimliği
Dolgu
Dişlerin çürümesi veya kırılması aşınması veya herhangi bir nedenden dolayı kaybettiği dokularının özel olarak geliştirilmiş ve üretilmiş bazı kimyevi maddelerle yerine konması işlemidir.

Günümüzde Gümüş(Amalgam) ve Beyaz(kompozit) dolgu yaygın olarak yapılmaktadır.

 

Gümüş (Amalgam)Dolgu: Gümüş dolgu zararsız, uzun ömürlü ve en ucuz dolgu maddesidir. Gümüş, Kalay, Bakır Elementlerinin / alaşımlarının Cıva ile karıştırılması ile elde edilmektedir. Diğer dolgu maddelerine Oranla çok kısa bir süre içinde uygulanabilirler.

Beyaz (Kompozit) Dolgu: Kompozit dolgular diş renginde oldukları için, beyaz dolgu olarak da adlandırılırlar. Ön dişlerde ve arka dişlerde kullanılabilmektedir. Özel ışığıyla sertleştirilir. Estetik olarak çok iyi sonuçlar alınabilmektedir.

20 Yaş Dişi Operasyonu
Sürme zamanı geçtiği halde diş diziminde yer almayarak kemik içinde kalan dişlere gömük diş denir En sık olarak 20 yaş (akıl) dişleri gömük kalmaktadır. Dişin üst kısmı diş eti ile örtülü ve ağız içinde gözüken dişlere yarı gömük, her tarafı kemikle sarılı dişler tam gömük dişler olarak ifade edilir.20 yaş dişleri yüzde şişlik , ağız açmada zorluk,kulağa ve şakağa vuran ağrı veya ağız kokusuyla belirti verir ve bu dişlerin çıkarılması lazımdır.Bazen de hiçbir belirti vermese de sürme esnasında ön dişleri iterek dişlerim çapraşık olmasını neden olabilir bu durumda da bu dişlerin çıkarılması gereklidir.

Diş Eti Hastalıkları
Dişler düzgün temizlenmediğinde üzerinde biriken yiyecek artıkları bakteri plağı adı verilen tabakayı oluşturur. Bakteri plağı düzenli olarak kaldırılmazsa sertleşerek diş eti iltihabına ve diş taşlarının oluşumuna yol açar. Diş taşları zamanla dişlerin kemik desteğinin yok olmasına ve sallanmasına neden olur.

Diş eti hastalıklarının ilk ve en önemli belirtisi diş eti kanamasıdır. Diş etlerinde şişme ve kızarmalar oluyorsa, Diş etlerinde çekilmeler ve açığa çıkan kök yüzeylerindeki hassasiyet var ise Diş eti kenarlarında veya dişler arasındaki diş taşlarına bağlı olara siyah alanlar görünüyorsa Dişlerde sallanmalar, uzamalar, dişler arasında açılmalar var ise Ağızda kötü koku oluşumu kötü tat hissi varsa
Geç kalmadan diş hekimine muayene olunması gerekir.Diş eti hastalıklarının erken teşhisinde tedavi genellikle diş taşı temizliği ve kök yüzeyi düşleştirilmesidir. İlerlemiş vakalarda cerrahi müdahale gerekebilir.

Diş Sıkma - Gıcırdatma Alışkanlığı
Diş sıkma(Bruksizm) çok sık görülen bir alışkanlıktır. Erişkinlerin yaklaşık olarak %50-%96'sı bu problemle karşılaşmıştır. Çocukların da % 15'inde görülür. Genellikle bu alışkanlık kişi tarafından pek fark edilmez.

İstenildiği kadar ideal porselen dişler, dolgular yapılsın BRUKSİZM rahatsızlığınız varsa uzun vadede sorunlarla karşılaşacaksınız anlamına gelir. Bu nedenle diş gıcırdatma rahatsızlığı olan hastalarda mutlaka koruyucu önlemler alınmalıdır.

Ağzınızda herhangi bir restorasyon yoksa bile kendi doğal dişlerinizi korumak için de diş doktorunuza başvurmalısınız. Çünkü dişlerinizi gıcırdatarak sadece onları aşındırmakla kalmayıp vücudunuzun birçok organına yanlış uyarılar yollayarak ağrı kaynağına sebep olmaktasınız.

Özellikle eklem problemleri, sebebi belli olamayan baş, boyun,sırt ağrıları, kulak çınlamaları, parmak uçlarında ağrılar gibi birçok ağrılar diş gıcırdatma sonucu oluşan ağrılardır.

Bruksizmin kaynağı günlük hayatta bilinçaltına atılan streslerin uyku sırasında kas spazmıyla ortaya çıkmasıdır. Genelde bruksizmli kişilerin çoğu dişlerini gıcırdattıklarının farkında değildirler. Bazen o kadar yüksek ses çıkarırlar ki kendileri de bu sesleri duyabilir.

 
 
www.teknoakademi.com
Site içeriğinde bulunan bilgiler destek sağlamak içindir. Hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi yerine geçmez