Dişhekimi
Övünç ATADİL

 
 
arrow
Estetik Diş Hekimliği
arrow
İmplantoloji
arrow
Diş Beyazlatma
arrow
Ortodontik Tedavi
arrow
Laminate Porselenler
arrow
Panoramik Röntgen
arrow
Koruyucu Diş Hekimliği
arrow
Endodontik Tedavi
arrow
Çocuk Dişhekimliği
arrow
Konservatif Diş Tedavisi
arrow
Ağız ve Diş Sağlığı
arrow
Restoratif Diş Hekimliği
arrow
Kök ve Kanal Tedavisi
arrow
Protezler
arrow
Genel Diş Hekimliği

Övünç Atadil Dişhekimi Manisa

manisa Diş Hekimi, Diş Hekimi Övünç Atadil - manisa Diş Hekimi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, manisa Estetik Diş Hekimliği, manisa Dental Radyoloji, manisa İmplantoloji, Akara Diş Beyazlatma, manisa Ortodontik Tedavi, Periodontoloji, Ağız ve Çene Cerrahisi, Protetik Tedavi, Endodontik Tedavi, Konservatif Tedavi, Bonding Uygulaması, Dolgular, İnley ve Onley, Recontouring, Koruyucu Diş Hekimliği

Övünç Atadil Estetik Diş Hekimliği

Övünç Atadil Dursun Diş beyazlatma

Övünç Atadil - manisa Diş Hekimi

 
       
 
 
   
 
Ağız ve Diş Sağlığı

Ağız ve diş sağlığı toplum bireylerinin herhangi bir ağız, diş veya çene hastalğına yakalanmadan veya yakalandıysa bile erken bir safhada teşhis edip, ilerlemeden tedavi altına almayı hedeflemektedir.

Modern dişhekimliğinde artık, çürüklerin oluşmasını bekleyip sonra müdahele etmek son derece ilkel bir anlayış olarak kabul edilmektedir. Sağlam bir mineyi zarar görmeden koruma altına almak gerçek koruyucu diş hekimliğidir.

Ağız ve Diş Sağlığı Eğitimi
Günümüzün modern hekimlik anlayışı her zaman mevcut sağlığın korunması yönündedir. Pek çok hastalık uygun koruyucu önlemlerle daha başlamadan ortadan kaldırılabilir.

Diş hekimliğinde de bu anlayış hakim olmaya başladı. Dünyada en sık görülen dental problem olan diş çürüğü erken yaşlarda alınabilecek bazı önlemlerle engellenebilir. Bunun dışında tüm hastalarda yapılacak periyodik kontroller bir çok diş eti hastalığını baştan önleyebilir.

Tüm bunların yanında hastanın bu sürece katılması en önemli unsurdur. Hastaların ağız bakımı konusunda eğitilmeleri en önemli koruyucu tedavilerden biridir.

Bu eğitim hekim tarafından uygulamalı olarak modeller üzerinde ya da direkt hasta üzerinde yapılabilir. Hastaya en uygun görsel araçlar sağlanarak ağız diş sağlığı bilinci arttırılabilir.

Hastaların ağız diş sağlığı bilinci arttıkça yaşam kalitesi daha da artacaktır.

Flor uygulamaları
Diş hekimi tarafından klinikte uygulanan topikal flor uygulamaları sayesinde diş çürüklerinde azımsanmayacak oranda bir azalma olmaktadır. Bu uygulamalar flor içeren jel, solusyon ve bir takım dental materyallerle mümkün olmaktadır.

Periyodik kontroller
Bilgisayarlı takip sistemi ile kayıtlı hastaların kontrol randevuları aksamadan kolaylıkla yapılabilmektedir. Bu rutin kontroller sayesinde (genellikle 6 ayda bir kez) hem oral hijyen takibi yapılabilmekte hem de olası sorunlar henüz başlangıç aşamasında iken yakalanabilmektedir. Erken çürük teşhisinde bugün gelinen son nokta lazer ile çürük tespitidir. Röntgenle izlenemeyen yada gözle görülemeyen çürükleri dahi ayırt etme yeteneğine sahip olan bu cihaz klasik muayene metotlarıyla kıyaslandığında çok başarılıdır. Ayrıca ilk randevuda muayeneden önce çekilen panoramik röntgenlerin de erken teşhiste büyük katkıları olmaktadır.

Dengeli beslenme
Dengeli beslenmenin çürüklerle direkt olarak ilgisi vardır. Dengeli beslenme büyüme ve gelişim için gerekli gıdaların alınması demektir. Peki alınan gıdaların çeşidi ve alınma sıklığı nasıl olmalıdır? Çocukların beslenme alışkanlıkları takip edilmeli ve çocuğun hangi sıklıkla neler yediği saptanmalıdır. Karbonhidratlardan zengin besinleri ana öğünlerle birlikte tüketmek ve ara öğünlerde bu tarz besinler (pasta, patates, cips, çikolata, şeker,bisküvi) tüketmemek çürük gelişimi açısından çok önemli bir yarar sağlayacaktır. Örneğin; bir paket çikolatayı 1 er saat ara ile 5 seferde yemek yerine öğle yemeğinden sonra tüm paketi birden yemek daha az zararlıdır.

Fissür örtücüler
Fissür örtücüler çürük gelişmeden çürüğe karşı dişi koruma altına almayı hedefleyen önleyici tedavi şeklidir. Yapılan araştırmalar çürüklerin %90 oranında büyük azı dişlerinin çiğneyici yüzeylerinde geliştiğini göstermektedir Büyük azı dişleri ağızda görüldüğü ilk aylarda henüz tam anlamıyla kalsifiye olmamışlardır(sertleşmemişlerdir) ve çürüğe yatkındırlar.Fissür örtücüler ile bu dişlerin çiğneyici yüzeylerindeki girinti ve çıkıntılar doldurularak buralarda gıda birikmesi ve bu nedenle çürük gelişmesi riski çok büyük oranda önlenebilmektedir. Özellikle de ailesel olarak çürüğe yatkın olan bireylerde bu tedaviler çok gerekli görülmektedir.

Yer tutucular
Herhangi bir nedenden dolayı erken kaybedilmiş süt dişlerinin yerlerini korumak için yapılan hareketli yada sabit apareylere yer tutucu denir. Süt dişlerinin erken kaybedilmesi fonksiyon ve estetik sıkıntıların yanında bir takım gelişimsel sorunlara da neden olmaktadır. Süt dişleri sürecek olan daimi dişler için rehberlik etmektedir eğer zamanından önce kaybedilirlerse daimi dişler rast gele bir biçimde sürecek ve çapraşıklıklar oluşacaktır. Bu nedenle periyodik kontroller ihmal edilmeden karışık dişlenme dönemindeki ilk okul çocuklarında gelişim ve çürük takibi çok sıkı tutulmalıdır.

 
 
www.teknoakademi.com
Site içeriğinde bulunan bilgiler destek sağlamak içindir. Hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi yerine geçmez