Dişhekimi
Övünç ATADİL

 
 
arrow
Estetik Diş Hekimliği
arrow
İmplantoloji
arrow
Diş Beyazlatma
arrow
Ortodontik Tedavi
arrow
Laminate Porselenler
arrow
Panoramik Röntgen
arrow
Koruyucu Diş Hekimliği
arrow
Endodontik Tedavi
arrow
Çocuk Dişhekimliği
arrow
Konservatif Diş Tedavisi
arrow
Ağız ve Diş Sağlığı
arrow
Restoratif Diş Hekimliği
arrow
Kök ve Kanal Tedavisi
arrow
Protezler
arrow
Genel Diş Hekimliği

Övünç Atadil Dişhekimi Manisa

manisa Diş Hekimi, Diş Hekimi Övünç Atadil - manisa Diş Hekimi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, manisa Estetik Diş Hekimliği, manisa Dental Radyoloji, manisa İmplantoloji, Akara Diş Beyazlatma, manisa Ortodontik Tedavi, Periodontoloji, Ağız ve Çene Cerrahisi, Protetik Tedavi, Endodontik Tedavi, Konservatif Tedavi, Bonding Uygulaması, Dolgular, İnley ve Onley, Recontouring, Koruyucu Diş Hekimliği

Övünç Atadil Estetik Diş Hekimliği

Övünç Atadil Dursun Diş beyazlatma

Övünç Atadil - manisa Diş Hekimi

 
       
 
 
   
Dişlerimiz Nasıl Çürüyor?
Çürük Nedir ve Çürüğe Neler Sebep Olur?

Pek çok insanı mutlaka hayatlarının bir döneminde farklı seviyelerde etkileyen, önlenebilir minör bir hastalıktır. Aldığımız gıdalar (şekerli, unlu, nişastalı besinler, süt, meyve suları, kolalı içecekler, meyve ve sebzeler vb) tüketilirken dişlerimizin üzerinde bir miktar artık bırakırlar. Özellikle nişastalı ve şekerli gıdaların artıkları ağzımızda doğal olarak bulunan bakteriler tarafından aside dönüştürülür. Bu asit ise zaman içerisinde dişin dış yüzeyini kaplayan koruyucu mine tabakasını eriterek (demineralizasyon) dişi zayıflatır ve çürüğün başlamasına sebep olur.

Çürük Nasıl Önlenir?

Dişlerin üzerindeki gıda artıklarının ve bakterilerden oluşan ( plak ) tabakanın ürettiği asitler bazen sadece tükürük tarafından nötralize edilebilir. Bu nedenle şekersiz sakız çiğneyerek tükürük akışını arttırmanız faydalıdır. Fakat çoğu zaman tükürük çürüklerle tek başına mücadele edemez.

Çürüklerle mücadele etmenin en iyi yolu düzenli diş fırçası ve diş ipi kullanımıdır. Minenin zayıfladığı fakat daha çürüğün oluşmadığı durumlarda florid uygulamaları da mineyi tekrar kuvvetlendirerek remineralizasyonu sağlamaktadır.

Eğer dişhekiminiz çürüğe eğiliminiz olduğunu düşünüyorsa size florlu macunlar, gargaralar önerecek bu riskinizi düşürmeye çalışacaktır.

Çocuklarda kullanılan ve ‘sealent’ denilen koruyucu cilalar da çürüğü engellemede önemli bir yer tutmaktadır.

Kimler çürüğe daha eğilimlidir?

İçme suları florlanmayan ve beslenmesi daha çok unlu, şekerli, nişastalı gıdalara dayanan ülkemizin insanları çürük açısından ciddi bir risk altındadır. Ağzında çok miktarda dolgu ve protez olanlarda, (özellikle bunlar çok mükemmel yapılmamışsa) bakterilerin ve gıdaların tutunabileceği daha çok girinti oluşacağından çürüğe daha eğilimlidir. Çocuklar ve yaşlılar en çok kavite oluşma ihtimali olan iki gruptur.
 
www.teknoakademi.com
Site içeriğinde bulunan bilgiler destek sağlamak içindir. Hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi yerine geçmez